Ustálený chod vedení 110 kV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Moje práce se zabývá parametry dlouhého vedení velmi vysokého napětí (vvn) 110 kV se zadanými výstupními parametry (jmenovité napětí, cos, činný výkon a délku vedení) a to jak z teoretické části, tak i z části praktické, kterou jsem provedl výpočtem ze zadaných hodnot parametrů vedení a to podélnou reaktancí a příčnou admitancí. Výpočet jsem provedl nejprve přibližný, pomocí náhradních dvojbranů (T, , , Steinmetz), pomocí dvojbranu nakrátko, naprázdno a poté jsem provedl přesné řešení a nahrazení pomocí řady. Tyto typy výpočtu jsem popsal v teoretické části. Výsledky jsem porovnal a určil, která metoda se mi zdá být nejpřesnější.
My work is dealing with parameters long high voltage (vvn)110kV with wanted output parameters(voltage rating , cos , aktive power and size of power line) namely in theoretic part as well as in practic part , which I made from required parameter values of power line concretely by direct-axis reactance and shunt admittance. At first I did the approximate calculation by reserve T-networks ( T , , , Steinmetz), by short T-network , idle T-networks and after that I made perfect conclusion and elaboration by the help of lines. I described these kind of calculation in the theoretic part. I compared the results and I determinated which method was te best.
Description
Citation
LEINWEBER, L. Ustálený chod vedení 110 kV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Žaneta Eleschová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Potěšil (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentoval dané téma plynule. Po přečtení posudků student odpovídal na otázky vedoucího práce.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO