Výroba prezentačního předmětu s využitím technologie CAD/CAM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá obecnou terminologií a technologií třískového obrábění – zejména operací frézování s následným popisem nástrojových materiálů pro řezné nástroje. Součástí práce je návrh a tvorba modelu prezentačního předmětu pomocí softwaru Autodesk Inventor Professional 2010. Poslední část práce je zaměřena na návrh a tvorbu obráběcích strategií pomocí CAM softwaru PowerMill v. 9, verifikací vytvořených drah a následnou výrobou na konzolové vertikální frézce FV 25 CNC s řídicím systémem Heidenhain iTNC 530.
Bachelor thesis deals with general terminology and technology of machining - particularly milling with description of tool materials for cutting tools. Part of thesis is creating scheme and model of presentation object with software Autodesk Inventor Professional 2010. Last part of thesis is focused on creating a blueprint and machining strategy with CAM software PowerMill v. 9, verification of created lanes creation itself on vertical milling machine FV 25 CNC with guiding system Heidenhain iTNC 530.
Description
Citation
VESELÝ, L. Výroba prezentačního předmětu s využitím technologie CAD/CAM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího a oponenta a dalších členů komise. Z jakého důvodu jste značně omezil popis rychlořezných ocelí ve Vaší rešerši o nástrojových materiálech? Máte vypracován technologický postup? Jak jste vybíral nástroje a řezné podmínky pro obrábění? Po jaké křivce je realizován pohyb frézy? Z jakého slinutého karbidu je nástroj použitý pro frézování? Jaké má označení a jaký je význam tohoto označení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO