Zkáza Titaniku z materiálového hlediska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o zkáze Titaniku, a to zejména z materiálového hlediska. Obsahuje shrnutí poznatků o plavbě a potopení, charakteristiku materiálu trupu Titaniku a porovnání tehdejšího materiálu s materiály současnými. Práce dále popisuje zkoušení materiálu Charpyho zkouškou rázem v ohybu, její historický vývoj a vyhodnocení této zkoušky na zkušebních vzorcích z trupu lodi Titanik. V neposlední řadě se zabývá také chybami v konstrukci lodi a důsledky celé katastrofy.
This bachelor work deals with the Titanic destruction especially of the material terms. It contains a summary of findings of the voyage and sinking, characteristics of the Titanic's hull material and the comparison then the material with current material. The work also describes material testing by Charpy impact tests and its historical development and evaluation of tests on specimens of the Titanic hull. Finally, also deals with design flaws of the ship's structure and results of all disaster.
Description
Citation
NEDBALOVÁ, R. Zkáza Titaniku z materiálového hlediska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (předseda) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Chlup, Ph.D. (člen) Ing. Martin Juliš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO