Přemostění řeky a železniční trati na městském obchvatu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší návrh přemostění řeky a trati ČD na městském obchvatu. Jedná se o spojitou mostní konstrukci převádějící komunikaci S 11,5/70 přes údolí řeky Šlapanky a železniční trať Šatov – Kolín, TÚ 1201. Práce rovněž zahrnuje návrh vhodných alternativ přemostění, zejména alternativy příčného řezu, statického systému a postupu výstavby. Ve statickém řešení provedeném na počítači je uplatněna i časová analýza. U všech variant zpracování návrhu předpětí a orientační posouzení vybraných průřezů. Dalším cílem práce je vypracování projektu hlavní nosné konstrukce zvolené varianty a orientační výpočet založení.
This thesis deals with a bridging design of a river and ČD railway at the town bypass . The construction of the bridge is made as a running girder used for the road S 11,5/70 crossing the river Šlapanka and the railway line Šatov – Kolín, TÚ 1201. The work comprises some alternative solutions to this bridging design as well, especially alternatives of cross-section, static system and bridge building process. The static design solution made on a computer includes TDA (Time Dependant Analysis). All suggested alternatives consist of a design of prestressing and rough assessment of chosen sections. The next goal of this thesis is working-out of a project based on chosen alternative of the main bearing construction and a rough calculation of the foundation.
Description
Citation
NĚMEC, M. Přemostění řeky a železniční trati na městském obchvatu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO