Návrh generátoru pro malou vodní elektrárnu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na využití bezlopatkové turbíny Setur pro napájení osamoceného objektu. První část je věnována principu činnosti a konstrukci dané turbíny. Druhou část práce tvoří vlastní návrh synchronního generátoru pro danou turbínu. V závěru práce je vytvořen model navrženého generátoru a jeho vlastnosti jsou simulovány v programu FEMM.
This thesis concentrates on using the bladeless turbine Setur to supply an independent entity. The first part deals with the principle of working and construction of the given turbine. The second part comprises of a synchronic generator proposal for the given turbine. In the end of the thesis, a model of a proposed generator and its properties are simulated in the FEMM programme.
Description
Citation
KVAPIL, M. Návrh generátoru pro malou vodní elektrárnu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (místopředseda) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci na téma "Návrh generátoru pro malou vodní elektrárnu". Student zodpověděl všechny otázky. Uvedl porovnání různých návrhů synchronních generátorů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO