Analýza působení spínacího systému jističe nn na tepelnou spoušť

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je provedení měření a simulací na výkonovém jističi nízkého napětí a analyzovat vliv spínacích cyklů na oteplení tepelné spouště. Simulace jsou provedeny v programu ANSYS a SolidWorks Flow Simulation. Součástí práce je dvou typu zkoušek provedení zkoušek elektrické trvanlivosti a oteplovacích zkoušek. V rámci těchto zkoušek je pak zjišťována hodnota oteplení nejen na tepelné spoušti jističe, ale celkový profil oteplení na proudové dráze.
Main aims of this master’s thesis are executing measurements and simulations on low voltage circuit breaker and analyzing effect of the switching mechanism on the thermal tripping unit. There are two programs used for simulations in this thesis ANSYS and SolidWorks Flow Simulation. As another part of the thesis were done two types of tests. First was electrical durability test and second one was warming test. In this thesis were measured values of warming on whole current path not only on thermal tripping unit.
Description
Citation
LIŠČÁK, J. Analýza působení spínacího systému jističe nn na tepelnou spoušť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Student obhajoval svou diplomovou práci na téma: Analýza působení spínacího systému jističe nn na tepelnou spoušť. V úvodu prezentace byla komise seznámena s cíli práce. Dále byly prezentovány výsledky výpočtů a simulací a také výsledky experimentálních měření. Prezentace byla přehledná a měla solidní grafickou úroveň. Komise měla k některým studentovým postupům řešení práce drobné připomínky. Otázky oponenta i komise byly zodpovězeny správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO