Optimalizace projekční činnosti v softwaru EPLAN ELECTRIC P8

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá optimalizací projekční činnosti v softwaru EPLAN Electric P8. Nejprve je provedeno seznámení se softwarem EPLAN, jsou přiblíženy jednotlivé základní funkce programu a vysvětlena metodika práce v softwarovém prostředí. Následuje provedení analýzy stavu převzaté elektrotechnické dokumentace kotoučové pily TAC 75 vyráběné společností Exactcut s. r. o., a způsob projekční činnosti. Práce je dále zaměřena na jednotlivé problémy, které tvoří bariéru mezi průměrnou a vysoce kvalitní úrovní projektování i možností využívat dostupné funkce zakoupeného softwaru. Poté jsou představeny jednotlivé optimalizační kroky a dílčí způsoby popisující, jakou metodou je dosaženo stanovených cílů. Část diplomové práce je věnována nalezení řešení k propojení dvou inženýrských odvětví, jimiž jsou elektrická a fluidní technologie a v závěru jsou odhaleny rozšiřující moduly softwaru, pomocí kterých může být dosaženo další úrovně profesionální projekční činnosti.
The thesis deals with the optimization of project activities in the software EPLAN Electric P8. First part introduces electrotechnical software EPLAN, the basic functions, and explains the methodology of the work in the program environment. This is followed by an analysis of the state of the electrical documentation of the TAC 75 circular saw manufactured by Exactcut s. r. o., and the method of designing. The thesis is also focused on the individual problems that make barriers between the average and the high quality level of design and the ability to use the available features of the purchased software. Thereafter, individual optimization steps and partial methods of reaching aims are described. Part of the thesis is devoted to finding solutions for interconnection of two engineering branches, which are electric and fluid technologies and in the end are revealed expansion modules of software, which can be used to achieve a higher level of professional planning activity.
Description
Citation
OBŠIL, M. Optimalizace projekční činnosti v softwaru EPLAN ELECTRIC P8 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Tomáš Maliňák (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky komise na obhajobě: 1) Je EPLAN systém pro správu dat? Proč jste zvolili právě tenhle systém?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO