Multifunkční senzor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je seznámení se s možnostmi realizace multifunkčního sensoru určeného pro agrikulturní účely. Práce se v teoretické rovině zabývá principy měření enviromentálních veličin. Následně jsou vybrány sensory jenž jsou schopné měřit příslušné veličiny. V práci jsou rozebrány možnosti bezdrátové komunikace. Pozornost je věnována především komunikačním modulům of výrobce DIGI®. Hlavní část práce popisuje fyzickou realizaci multifunkčního sensoru. Zde je podrobně rozebráno jaké komponenty jsou vybrány na realizaci s přilédnutím k obecným požadavkům na realizaci. Na konci práce je popsán program obsluhující multifunkční sensor.
The aim of the diploma thesis is to get acquainted with possibilities of realization of a multifunctional sensor for agricultural purposes. The theoretical work deals with the principles of measurement of environmental variables. Subsequently, sensors are selected which can measure the environmental variables. The thesis discusses the possibilities of wireless communication. Attention is paid to the communication modules of the DIGI® manufacturer. The main part describes the physical implementation of the multifunctional sensor. Here is a detailed breakdown of what components are selected for implementation with adherence to general implementation requirements. At the end of the work is described a program serving multifunctional sensor.
Description
Citation
TOMÁNEK, J. Multifunkční senzor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) doc. Ing. Ján Gamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. dr. Dřínovský: Je Xbee 868 a digimesh kompatibilní? Student tvrdí, že ano. doc. Masopust: Jak jsou zapojeny baterie? Student specifikuje, jak byly baterie zapojeny. doc. Masopust: Co je to termistor? Student odpovídá nesprávně. doc. Masopust: Proč jste zvolil mechanické seznory pro rychlost/směr větru? Student udává, že tomu bylo dle zadání firmy z důvodu ceny. prof. Sigmund: Čí byl úkol vyrobit prototip desky? Student uvádí, že jeho. doc. Šotner: Řekl vám vedoucí v jakém software pracovat? Student uvádí, že software, ve kterém měl student pracovat byl zadán nakonec ale používal jiný software dle svého uvážení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO