Sledování pohybu materiálu v průběhu výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá vývojem lokalizačního zařízení pro sledování polohy, či pohybu materiálu a produktů po výrobní hale. Systém je navržen tak, aby mohl být co nejlevněji a nejjednodušeji implementován do již vytvořené infrastruktury podniku. Pro určení polohy využívá metodu shromažďování sil signálu Wi-Fi a měření anomálií magnetického pole Země uvnitř budov. Tato data se snímají na vytvořeném aktivním lokalizačním zařízení, které komunikuje se serverovou částí systému. Na serveru se data zpracovávají klasifikačními algoritmy, které je následně přiřazují k reálným pozicím. Výsledný systém je připraven pro ukládání vyhodnocených dat, která mohou být následně zpracována s cílem zvýšit efektivitu výrobního procesu.
This diploma thesis describes implementation of an indoor positioning system for tracking the location and movement of material and products through the manufacturing plant. The system is designed with regards to simple installation and low overall implementation costs. It utilizes method of Wi-Fi and magnetic field fingerprinting. The system employs a client hardware (active tag with Wi-Fi module and sensors designed for this project) communicating with a server software which does the mapping and fingerprinting processing. Finall positioning system is prepared to collect locations data for further analysis aiming to improve efficiency of manufacturing processes.
Description
Citation
SLÁDEČEK, M. Sledování pohybu materiálu v průběhu výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (předseda) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student prezentuje svoji diplomovou práci. Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta Obhajoba • Jak se modul připevní na materiál, který je sledován? • Jaká je doba provozu na baterii, je možné moduly nabíjet? • Jaký materiál se bude sledovat a jakým způsobem? • Jak probíhá samotné sledování materiálu? • Je možné tímto systémem optimalizovat výrobní proces? • Sledování výrobků už funguje v praxi, porovnejte s dostupnými řešeními.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO