Přenosová technologie G.fast

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se věnuje technologiím G.fast a VDSL2 a jejich porovnání. G.fast disponuje předpoklady pro nahrazení VDSL2 přípojek krátké vzdálenosti. Práce podrobně popisuje modulační techniky obou DSL technologií -- modulace DMT, kterou využívají obě technologie. Cílem této práce je vytvořit program pro porovnání přenosových rychlostí všech profilů obou technologií, včetně vlivu rušení na vzdáleném konci. To je realizováno v prostředí Matlab. V práci je popsaný návod jak program funguje a jak spustit simulace. Výsledky vybraných simulací a jejich grafy jsou v práci prezentovány.
This diploma thesis focuses on G.fast and VDSL2 technologies and their comparison. G.fast has the prerequisites for replacing VDSL2 for short distances. This work describes in detail the modulation techniques of both DSL technologies - DMT modulation used by both technologies. The aim of this work is to create a software for comparing the transfer rates of all profiles of both technologies, including the effects of far-end crosstalk. This is performed in the Matlab environment. This work describes how the program works and how to run the simulations. The results of selected simulations and their charts are enclosed in this work.
Description
Citation
ZVAŘIČ, F. Přenosová technologie G.fast [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Ivan Baroňák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Radek Fujdiak, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Sklenář, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Jakým způsobem je v algoritmu aplikace "G.fast simulator" ošetřeno, že celkový vysílací výkon při použití přenosových profilů technologie VDSL2 nepřekročí maximální hodnoty uvedené v tab. 2.1? Reagoval správně. Pro simulace s VDSL2 profily 17a a 35b na vedení BT_dwug délky 1 km, které jsou popsány v kap. 4.3.1 na str. 50, vyčíslete také vysílací výkony pro směr „downstream“ a dokažte tak, že ani v jednom případě nepřesahují maximální hodnoty 14,5 dBm resp. 17 dBm. Reagoval správně. Uvádíte v práci správnou volbu vedení ? Jaké jsou možnosti volby? Reagoval správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO