Postupy pro přepracování a opravy vybraných komponentů a LED na různých typech DPS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá technologií přepracování a oprav pájených elektronických sestav. Primárně je tato práce zaměřena na přepracování a opravy elektronických pájených sestav s LED. Teoretická část popisuje technologické metody pájení a přepracování elektronických sestav, jejich diagnostiku, vyhodnocení jejich vlivu na spolehlivost a funkční vlastnosti. Praktická část je zaměřena na reálnou aplikaci technologických postupů přepracování a oprav, jejich testování a vyhodnocování. Dále je popsán a testován vliv teplotního zatížení pájení na vlastnosti LED.
This work deals with technology of rework and repairs of electronic soldering assemblies. The work is primarily focused on the rework and repairs of electronic soldering assemblies with the light emitting diode. The theoretical part describes the technological methods of soldering and reworking of electronic assemblies, their diagnostics, evaluation of their influence on reliability and functional properties. The practical part is focused on the real application of technological procedures of rework and repairs, their testing and evaluation. Furthermore there is described and tested the influence of thermal load during soldering on the properties of light emitting diodes.
Description
Citation
POSPÍŠIL, T. Postupy pro přepracování a opravy vybraných komponentů a LED na různých typech DPS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Petr Vanýsek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky komise: 1) Jak je řešeno vysoušení desek? 2) Klesá svítivost LED i v běžném provozu? 3) Jak jste značil teplotu a úhel?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO