Gelové polymerní elektrolyty modifikované iontovými kapalinami s použitím aprotických rozpouštědel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na měření elektrické vodivosti gelových polymerních elektrolytů, jejich přípravu a zabývá se změnami vlastností z hlediska poměru zastoupení jednotlivých látek v gelovém elektrolytu. Teoretická část pojednává o elektrochemii jako takové, o gelových elektrolytech, vodivosti elektrolytů, přípravě gelových elektrolytů, použitých měřících metodách, vyhodnocení naměřených výsledků a o vlastnostech iontových kapalin. V praktické části je shrnut postup přípravy gelových elektrolytů spolu s iontovými kapalinami, použité chemikálie pro výrobu gelů. Pomocí impedanční techniky a lineární voltametrie jsou vyhodnoceny výsledky, dopočítány hodnoty elektrické vodivosti elektrolytu a potenciálových oken.
This graduate thesis is focused on measuring the electrical conductivity of the gel polymeric electrolytes, their preparation and deals with the changes of the performance ratio of the individual substances in gel electrolyte The theoretical part deals with electrochemistry, gel electrolytes, the conductivity of electrolytes, gel electrolytes preparation, methods used to evaluate the measured results and on the properties of the ionic liquids. In the practical part is summarized the process of preparing gel electrolytes, the chemicals to prepare the gels with ionic liquids. The results are evaluated by using impedance technique and linear voltammetry, there are calculated the values of the electrical conductivity of the electrolyte and potential windows.
Description
Citation
POSPÍŠILOVÁ, M. Gelové polymerní elektrolyty modifikované iontovými kapalinami s použitím aprotických rozpouštědel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Petr Vanýsek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Studentka seznámila státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděla otázky a připomínky oponenta. Otázky komise: 1) Vliv elektrolytu na elektrodu? 2) Jaká byla tolerance tloušťky vzorku? 3) Jak byly posuzovány mechanické vlastnosti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO