Automatizovaná tvorba reportů zátěžového testování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá vývojem nástroje pro automatizovanou tvorbu reportů zátěžového testování, který je implementován ve formě zásuvného modulu do zátěžového testeru JMeter, jako jeden z jeho z komponentů. Teoretická část obsahuje rozbor parametrů zátěžového testování a DDoS, které jsou výstupem webového reportu. V práci je proveden rozbor dostupných šablonových procesorů. Na základě analýzy vlastností těchto procesorů byl vybrán nejvhodnější, který byl následně použit v nástroji, který pomocí webových technologií generuje report formou interaktivní webové stránky. Struktura jednotlivých částí zásuvného modulu je i s řadou implementačních detailů v práci podrobně rozebrána. Práce popisuje také instalaci a obsluhu vytvořeného modulu do softwaru JMeter. V práci je tak popsán celý postup vývoje zásuvného modulu.
The diploma thesis deals with the development of a tool for automated generation of load testing reports, which is implemented in the form of a plug-in into the load tester JMeter as one of its components. The theoretical part contains an analysis of load testing and DDoS parameters, which are the output of a web report. The thesis includes an analysis of available template processors. Based on the analysis of processor’s properties, the most appropriate one was chosen. This processor was then used in a tool that, using the web technologies, generates a report in a form of interactive web page. The thesis also mentions the installation and operation of the created JMeter software plug-in. The diploma thesis describes the whole process of the development of the plug-in.
Description
Citation
OŠKERA, J. Automatizovaná tvorba reportů zátěžového testování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Anna Kubánková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Pavel Pirohovič (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
1) Jaký vliv na čas zpracování výsledného reportu má volba parametru maximální počet bodů v grafu (max values per graph)? Jakým způsobem byly zvoleny hodnoty 100 a 500? - Student odpověděl. 2) Byl testován export výsledného reportu z HTML do formátu PDF? - Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO