Přídavný pohon jízdního kola s benzinovým motorem a elektrickým přenosem výkonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je navrhnout nový výkonový měnič pro motokolo s elektrickým přenosem výkonu. Měnič je řízen mikroprocesorem a řídicí algoritmus je navržen s ohledem na maximální účinnost spalovacího motoru. V práci je navržen hardware, firmware i kovová krabice, ve které je umístěn měnič a servopohon ovládající škrtící klapku spalovacího motoru.
The objective of this master's thesis is new power converter design for bicycle with combustion engine and electric power transmission. The power converter is control by microprocessor and control algorithm is designed to achieve maximum efficiently of combustion engine. Converter and servomotor for controlling combustion engine throttle are located in metal box. Hardware, firmware and metal box are designed in the thesis.
Description
Citation
DOLEŽAL, L. Přídavný pohon jízdního kola s benzinovým motorem a elektrickým přenosem výkonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Petr Chrobák (člen) Ing. Jan Knobloch, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma: Přídavný pohon jízdního kola s benzinovým motorem a elektrickým přenosem výkonu. Zpočátku student uvedl a popsal princip funkce navržených schémat. Poté plynule přešel k popisu praktické realizace navržených obvodů. V závěru prezentace bylo uvedeno také video, které ukazuje funkci finálního pohonu v provozu. Je zřejmé, že student odvedl velké množství práce. Veškeré otázky oponenta byly perfektně vysvětleny. Komise byla s obhajobou nadmíru spokojena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO