Degradace epoxidových pryskyřic s různými plnivy slunečním zářením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na prostudování chemických a fyzikálních vlastností dielektrických materiálů se zaměřením na epoxidové pryskyřice. Jsou zde zahrnuty možné vlivy, které mohou ovlivňovat vlastnosti epoxidových pryskyřic, a to jak procesy, které zlepšují vlastnosti polymerů, tak i procesy, které způsobují degradaci materiálu. Další částí práce je pak popis diagnostických metod vhodných pro měření základních elektrických veličin materiálu a návrh vhodné metody pro měření vlastností epoxidových pryskyřic s různými plnivy za ovlivnění vzorků slunečním zářením. V neposlední řadě práce zahrnuje experiment věnovaný degradaci epoxidových pryskyřic s různými plnivy vlivem slunečního záření a vyhodnocení zvoleného experimentu.
This master’s thesis is focused on the study of chemical and physical properties of dielectric materials with main focus on epoxy resins. It includes possible processes that can influence the properties of epoxy resins, both processes that improve polymer properties and processes that cause material degradation. Next part of the thesis is a description of diagnostic methods suitable for measurement of basic electrical quantities of material and design of a suitable method for measuring properties of epoxy resins with different additives, influencing the samples by solar radiation. At the end, the work includes an experiment dedicated to the degradation of epoxy resins with various additives by solar radiation and the evaluation of the experiment.
Description
Citation
ŠKARABELOVÁ, L. Degradace epoxidových pryskyřic s různými plnivy slunečním zářením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Můžete prosím vysvětlit tvrzení „kyslík podporuje oxidační a redukční procesy?" Co je a lze určit součinitel elektrodového systému B? – str. 18 Jaké parametry a v jakých mezích byly při měření i degradaci vzorků podle norem nastavovány? Popište princip impedanční spektroskopie.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO