Návrh inspekčního sloupu pro kontroly stavu použitého jaderného paliva

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh specifického zařízení pro firmu ŠKODA JS a.s., které je součástí pevnostní analýzy nového stendu inspekcí (N-SIO). Tímto zařízením je inspekční sloup, díky němuž je možné provádět inspekci vyhořelých palivových souborů v provozu jaderné elektrárny Temelín. Tato diplomová práce je dále souhrnem celého návrhu inspekčního sloupu a popisu jednotlivých inspekčních komponent a zařízení. Součástí práce jsou také základní pevnostní analýzy a výkres hlavní sestavy nového stendu inspekcí.
The diploma thesis aim to the design of equipment for ŠKODA JS a.s., which is part of a new inspection stand (N-SIO). This equipment is an inspection column that provides the possibility to inspect spent fuel assemblies at the operation of the Temelín nuclear power plant. This master thesis is also a summary of the whole design of the new inspection stand and a description of the individual inspection components and devices. One of the parts of the thesis is also a basic strength analysis and a drawing of the main assembly of inspection equipment.
Description
Citation
ŠIMEK, O. Návrh inspekčního sloupu pro kontroly stavu použitého jaderného paliva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Sokanský, CSc. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací na téma Návrh inspekčního sloupu pro kontroly stavu použitého jaderného paliva. S posudky oponenta a vedoucího práce seznámila komisi vedoucí práce Ing. Vojáčková. Student odpověděl na otázky oponenta bez výhrad. V diskuzi položil doplňující dotazy Ing. Katovský, prof. Sokanský, Ing. Krbal, Ing. Škoda a Ing. Modlitba. Student na dotazy reagoval bez výhrad, prokázal orientaci v dané problematice a diskutoval jiné možnosti řešení daného úkolu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO