Vliv klimatických podmínek na bezdrátové routery

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o problematice instalace bezdrátových routerů do konkrétních částí místnosti v závislosti na jejich zahřívání a ideálním vysílání signálu. Práce je rozdělena do osmi kapitol. První část práce je teoretická a popisuje úvod do problematiky, v druhé části je popsán provedený experiment. Teoretická část sestává z kapitol teplo, signál, bezdrátový router a měřené klimatické podmínky. Praktická část popisuje experiment provedený termokamerou, kterou byly nasnímány routery ve výzkumné laboratoři ve společnosti Avast Software. Na základě tohoto experimentu je následně stanovena ideální pozice pro instalaci bezdrátového routeru. Závěr praktické části obsahuje analýzu výsledků dotazníkového šetření, ve kterém byli technicky znalí lidé dotázáni na umístění routeru v jejich domácnostech společně s dalšími dotazy týkajícími se šíření signálu a propagace tepla.
This thesis deals with problematics of installing wireless routers into specific locations depending on their heating and ideal signal transmission. The thesis is divided into eight chapters. The beginning of the thesis is theoretical describes the introduction into the problematics, the second part is practical and covers the executed experiment. The theoretical part contains six chapters – heat, signal, wireless router and measured climatic conditions. The practical part describes the executed experiment by thermo-camera which was used to scan wireless routers in IoT Lab in Avast Software company. Based on this experiment, the ideal position for installing the wireless router is then established. The conclusion of the practical part includes an analysis of the results of the questionnaire survey, in which technically skilled people were asked to describe the height of installation of their wireless router or whether did they consider heat and signal propagation while installing their wireless routers.
Description
Citation
MARTINKA, D. Vliv klimatických podmínek na bezdrátové routery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Jak se projeví zvýšená teplota na chybovosti routeru? Jaký je pracovní rozsah teplot routerů? Jaká je tepelná emisivita měřených povrchů? Jak se projeví na měřených hodnotách teploty? Lze tepelnou emisivitu ovlivnit? Jaká byla nejistota měření klimatických podmínek a teploty povrchu? Jaký byl příkon routerů v klidovém stavu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO