Analýza časových řad s využitím hlubokého učení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom práce bolo vytvoriť nástroj pre predikciu časových radov s pomocou hlbokého učenia. V prvej časti práce je stručný popis hlbokého učenia a jeho porovnanie s klasickým strojových učením. V ďalšej časti sa nachádza stručný rozbor niektorých, už v praxi využívaných nástrojov pre predikciu. Posledná časť je zameraná na rozbor problému ako aj na samotnú tvorbu programu.
The aim of the thesis was to create a tool for time-series prediction based on deep learning. The first part of the work is a brief description of deep learning and its comparison to classical machine learning. In the next section contains brief analysis of some tools, that are already used for time-series forecasting. The last part is focused on the analysis of the problem as well as on the actual creation of the program.
Description
Citation
HLADÍK, J. Analýza časových řad s využitím hlubokého učení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Martinek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen) Ing. Václav Uher, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Odpověděl přesvědčivě na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO