Zpracování DPS silových a datových rozvodů pro historickou a památkově chráněnou budovu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá zpracováním DPS silových a datových rozvodů pro historickou a památkově chráněnou budovu. V úvodu práce jsou popsána teoretická témata, která souvisí s touto problematikou. Jedná se o požadavky na projektanty a projektování, druhy projektů, legislativu a normy. Dále je zde popsáno, jak je možné ukládat elektrické rozvody, jak vypracovat protokol o vnějších vlivech a další témata související s projektováním. Poté následuje popis návrhu silnoproudé a slaboproudé elektroinstalace pro konkrétní historickou budovu. V rámci praktické části je vypracována kompletní projektová dokumentace silnoproudé a slaboproudé elektroinstalace pro tuto budovu obsahující technickou zprávu, protokol o vnějších vlivech, půdorysy objektu s elektroinstalací, plány zapojení všech rozvaděčů a bloková schémata. Cílem práce je seznámit se s teorií ohledně projektování a poté prakticky vytvořit projektovou dokumentaci pro historickou budovu.
This thesis is describing DPS power and data circuits installations for a historical listed building. Firstly, the theory describes requirements for architects and designs, the types of designs, the laws and directives. This part also contains instructions on how to lay the circuits, how to create environmental report and other topics closely related to design and architecture. Secondly, there is description of the design of the power and data installations for the building. The third practical section contains full project design documentation for power and data circuits for this building including technical drawing, environmental report, ground plans of the building, drawings of switchboards and block drawings. The outcome of this report is to present the theory and then create all relevant documentation for this historical building.
Description
Citation
NESTROJIL, M. Zpracování DPS silových a datových rozvodů pro historickou a památkově chráněnou budovu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Martin Štefanka, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student ve své prezentaci seznámil komisi s výsledky své diplomové práce na téma Zpracování DPS silových a datových rozvodů pro historickou a památkově chráněnou budovou. Vedoucí práce doktor Bátora seznámil komisi se zněním svého i oponentova posudku práce. Následně student odpověděl na jednu otázku oponenta. Do následné rozpravy se přihlásil doc. Baxant s otázkou ohledně návrhu a volby svítidel. Otázku student zodpověděl bez výhrad. Další otázku položil doc. Mastný ohledně volby instalovaného elektrického příkonu topného systému a počítané rezervy, použité soudobosti. Student otázku zodpověděl. Na otázku navázal doc. Baxant ohledně nových technologií odvlhčovačů. Student otázku zodpověděl. Další otázku ohledně počtu navrhovaných elektroměrů v navrhovaném objektu položil doktor Vybíralík. Student otázku zodpověděl bez výhrad. Poslední otázku ohledně televizních kabelů položil doktor Štefanka, kterou student zodpověděl bez výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO