Testování protokolů pro video na vyžádání v programu Apache JMeter

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá testováním aplikačních protokolů HLS a RTSP v programu JMeter. Cílem práce je pro tyto protokoly navrhnout a zrealizovat testovací moduly, pomocí kterých se provedou zátěžové testy. V první části práce jsou popsány typy zátěžových testů, testovací program JMeter a služba video na vyžádání. Další část popisuje použité protokoly, zejména HLS a RTSP, které jsou v práci použity. Praktická část obsahuje návrh a implementaci testovacích modulů včetně testovacích plánu a jejich realizaci pro vytvořené servery. Na závěr jsou zpracovány a okomentovány výsledky.
The master’s thesis deals with testing the application protocol HLS and RTSP in JMeter program. The aim of this thesis is to design and implement a test modules for both protocols, which will perform stress tests. The first part of thesis describes the types of stress tests, JMeter program for performance testing and video on demand services. Next chapter describes selected protokols, especially HLS and RTSP, which are used in this thesis. The practical part contains the design and implementation of test modules including test plans. Finally, the results are processed and commented.
Description
Citation
SRNEC, T. Testování protokolů pro video na vyžádání v programu Apache JMeter [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (člen) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Odůvodněte chybovost serveru při náhlé změně množství přihlášených uživatelů. Jakým způsobem se by se tomuto jevu předešlo? Jakým způsobem jste získával naměřené výsledky? Student odpověděl na položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO