Jaroslavice – sídlo v krajině

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Jižní Morava disponuje odpradávna kvalitní půdou. Změna klimatických podmínek a neohleduplný lidský přístup mají za následek sucho a půdní erozi. Půda, jako naše živitelka, je ovšem velmi vzácná. Proto se v mé práci zabývám návrhem výzkumného ústavu pro ochranu půdy, který umisťuji na pozemek bývalého panského dvora v Jaroslavicích. Ústav se skládá ze tří budov, které vymezují společný dvůr. Poloha celého komplexu vyhovuje přímé návaznosti na přilehlá experimentální pole. Jaroslavice, jakožto obec ležící v nejteplejší a nejsušší oblasti v České republice, jsou pro výzkum ideální.
South Moravia has a good quality soil. Changing climatic conditions and an unhealthy human approach result in drought and soil erosion. Soil, like our nutritionist, is very rare. Therefore, in my work I deal with the proposal of a research institute for soil protection, which I place on the site of a former manor court in Jaroslavice. The Institute consists of three buildings that define a common yard. The location of the complex complies with the direct connection to the adjacent experimental field. Jaroslavice, as a municipality in the warmest and driest area in the Czech Republic, is ideal for research.
Description
Citation
MRLINOVÁ, L. Jaroslavice – sídlo v krajině [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Jiří Löw (předseda) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) MgA. Ing. arch. Vojtěch Jemelka (člen) Ing. arch. MArch. Jan Kristek, Ph.D. (člen) MgA. Ing. arch. Petr Šmídek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-05-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO