Přestavba bloku Cejl - Svitavské nábřeží

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem zájmu této bakalářské práce je areál bývalé textilní továrny v Brně - Zábrdovicích. Lokalita, která se nachází mezi ulicí Cejl a Svitavským nábřežím nedaleko historického jádra města, má velký potenciál rozvoje. V urbanistické části se práce zabývá vytvořením optimálního stavebního programu, a to prostoru pro bydlení a volný čas. Zabývá se vhodným napojením na okolní dopravu a obsluhu celého areálu. Z Architektonické části pak řeší návrh bytových domů a jejich napojení na celý areál. Dále se zabývá otevřením areálu směrem k Svitavskému nábřeží a naopak zavírá blokovou zástavbu směrem do navazujícího veřejného prostoru ulice Cejl.
The subject of interest in this bachelor thesis is the premises of the former textile factory in Brno - Zábrdovice. The location, located between Cejl Street and the Svitavy embankment near the historical center of the city, has great potential for development. In the urban part, the thesis deals with the creation of an optimal building program, namely space for housing and leisure. It deals with a suitable connection to the surrounding transport. From the Architectural part, solves the design of residential buildings and their connection to the whole area. It also deals with the opening of the area towards the Svitavy embankment and closes the block towards to Cejl street.
Description
Citation
KUBÍČKOVÁ, K. Přestavba bloku Cejl - Svitavské nábřeží [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Lubica Vitková (předseda) doc. Ing. arch. Josef Hrabec, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Jiří Löw (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Robert Sedlák (člen)
Date of acceptance
2018-05-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO