HPV pro městský provoz a seniory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsahem této diplomové práce je konstrukční návrh vozidla poháněného lidskou silou určeného pro jízdu po městě se zaměřením na seniory. Zabývá se problematikou kola v městském provozu a hodnotí konstrukci moderních městských kol s ohledem na jejich nedostatky pro daný účel. Základem práce je návrh rámu s vlastní geometrií, který je osaditelný běžně dostupnými komponenty. Pomocí MKP analýzy jsou odhalena kritická místa konstrukce a výsledky použity pro optimalizaci rámu.
Content of this diploma thesis is a construction design of human powered vehicle for city ride with a focus on seniors. It deals with the issue of bicycle in city traffic and rates construction modern citybikes with a view to their weaknesses for the purpose. The basis of this work is a design frame with custom geometry, which is fitted commonly available components. Using FEM analysis are revealed critic areas of construction and results are used to optimize the frame.
Description
Citation
ČERNÝ, P. HPV pro městský provoz a seniory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. (předseda) prof. Ing. František Bauer, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (člen) doc. RNDr. Karel Pellant, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO