Návrh tvorby logistické koncepce se zaměřením na dodavatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je návrhem opatření ke zvýšení výkonnosti a hospodárnosti dodavatelského řetězce ve společnosti VMT ECOPACK s.r.o.. Cílem práce je optimalizovat logistickou koncepci, zabezpečit materiálové prvky pro výrobní proces a navrhnout systém pro výběr a hodnocení dodavatelů. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a souvislosti z oblasti logistiky a dodavatelských řetězců. Analytická část se věnuje seznámení s podnikem a informacemi o jeho aktuálním fungování z pohledu dodavatelského řetězce a logistiky. Na analýzu navazuje část praktická, která reaguje na zjištěné nedostatky a navrhuje způsob hodnocení dodavatelů, implementaci ERP systému, sjednocení dodavatelů a optimalizaci velikosti dodávek.
Diploma thesis is a proposal for measures to increase performance and efficiency of VMT ECOPACK s.r.o. supply chain. The aim is optimalize logistics, material flows for manufacturing proceses and propose an evaluation system for suplier ratings. The theoretical part explains foundations and contexts from logistics and supply chain. The analytical part is devoted to acquaintance with the company and evaluation of its current production systems from the supply chain and logistics point of view. The practical part responds to identified shortcomings and suggests a way of evaluating suppliers, implementing an ERP system, unifying suppliers and optimizing supplies.
Description
Citation
KRÁČMAR, M. Návrh tvorby logistické koncepce se zaměřením na dodavatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Jiří Baťka (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-08
Defence
Otázky vedoucího - odpovězeno Otázky oponenta - odpovězeno Otázky: Ing. Jiří Baťka - Jak probíhá uváděný proces? Myslíte si, že je dostačující hodnotit dodavatele jednou za dva roky? Je návrh z DP realizovatelný ve firmě? - odpovězeno doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA - Jak jste dále využil Porterův model analýzy vnějšího prostředí? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO