Hodnocení výkonnosti podniku prostřednictvím Balanced Scorecard a návrhy na její zvýšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení současného stavu a výkonnosti společnosti Remarkplast Group a.s. s využitím konceptu Balanced Scorecard. V teoretické části práce je vymezen pojem výkonnost a popsána metodika modelu Balanced Scorecard. V analytické části je přiblížena současná situace společnosti a na základě získaných teoretických poznatků je provedena analýza perspektivy finanční, zákaznické, interních procesů a učení se a růstu. V závěru práce je vypracován návrh implementace konceptu BSC ve společnosti. Jsou navrženy strategické cíle a měřítka společně s cílovými hodnotami, které by měli pomoci společnosti Remarkplast Group a.s. zlepšit její výkonnost v dalších letech.
This master´s thesis is focused on evaluation of the current state and business performace of company Remarkplast Group a.s. using the Balanced Scorecard. The theoretical part defines the concept of business performance and methodology of the Balanced Scorecard. The analytical part describes the current situation of the company and based on acquired theoretical knowledge analyze the financial, customer, internal proceses and perspektive of learning and growth. At the conclusion of the thesis, is a proposal for the implementation of the BSC concept to company. The strategic goals and scales with target values are proposed to help Remarkplast Group a.s. to improve its overal performance in the coming years.
Description
Citation
VYDRŽEL, P. Hodnocení výkonnosti podniku prostřednictvím Balanced Scorecard a návrhy na její zvýšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) Ing. Radim Vlček (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-08
Defence
Otázky vedoucího práce: odpovězeno Otázky oponenta práce: odpovězeno Ing. Veselý: Kdy jste vytvořil strategickou mapu, zda před nebo po stanovení strategických cílů? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO