Faktory ovlivňující tržní nájemné u zemědělských pozemků ve vybraných lokalitách Jihomoravského kraje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je stanovit faktory, které ovlivňují výši tržního pachtovného ve vybraných lokalitách Jihomoravského kraje, kterými jsou města Vyškov, Ivanovice na Hané a Rousínov a jejich okolí. V diplomové práci jsou popsána jednotlivá katastrální území vybraných lokalit. K naplnění cíle bylo osloveno pět zemědělských společností, které v katastrálních územích těchto lokalit hospodaří na pronajatých nebo propachtovaných zemědělských pozemcích. Dle informací od těchto zemědělských společností jsou zkoumány jednotlivé vlivy, které na tržní pachtovné v těchto vybraných lokalitách působí.
The aim of the diploma thesis is to determine the factors that influence the amount of market rent in selected localities of the South Moravian Region, such as Vyškov, Ivanovice na Hané and Rousínov and their surroundings. The diploma thesis describes individual cadastral areas of selected localities. To reach the target, five agricultural companies were contacted, which manage the leased or rented agricultural land in the cadastral areas of these locations. According to information from these agricultural companies, the individual impacts on market rentals in these selected locations are examined.
Description
Citation
GALITA, M. Faktory ovlivňující tržní nájemné u zemědělských pozemků ve vybraných lokalitách Jihomoravského kraje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Faktory ovlivňující tržní nájemné u zemědělských pozemků ve vybraných lokalitách Jihomoravského kraje. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Na doplňkové otázky od oponentky odpověděl s přehledem. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Obhajoba: A
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO