Návrh nosiče zadního kola Formule Student

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se bude zabývat konstrukcí nosiče zadního kola studentské formule s využitím topologické optimalizace. Cílem je dosáhnout vyšší tuhosti s minimálním hmotnostním rozdílem oproti loňskému modelu. Součástí práce je i návrh horní příruby, pro změnu odklonu kola.
This bachelor thesis is about construction rear upright of Formula Student car using topology optimization. The goal is to achieve higher stiffness with a minimum weight difference compared to last model. Part of this thesis is also a design of the upper flange for changing the wheel camber.
Description
Citation
MÍŠA, J. Návrh nosiče zadního kola Formule Student [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student přednesl obhajobu své práce a následně odpověděl na otázky oponenta práce Ing. Michala Janouška, Ph.D.: Díly jsou studentem navrhovány za pomocí statických analýz na základě vybraných jízdních stavů. Jakému druhu namáhání jsou díly vystaveny při reálném provozu? Jakou roli hraje u navrhovaných dílů jejich výrobní cena? Následně byly studentovi položeny tyto otázky: V jaké ose se zvýšila tuhost těhlice? Jak pomohla nová těhlice zlepšit jízdní vlastnosti? Jaké vazby byly použity při MKP analýze a jak byla těhlice zatěžována? Jak ze záznamu z průběhu závodu podélné a příčné rychlosti kola určíte sílu působící na kolo?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO