Softwarové řešení pro tržní komparativní oceňování v realitní praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o tržní komparativní metodě, statistickém zpracování a ve své praktické části se snaží nastínit, jak lze využít výpočetní techniku pro automatizaci získávání srovnávacích nemovitostí a navrhuje algoritmus pro rychlé ocenění. V závěru praktické části porovnává výstupy z programu nejen s inzeráty, ale i se skutečně zobchodovanými nemovitostmi.
This diploma thesis is about real estate market comparative appraisement, statistical approach and how to use software for data gathering and processing in its practical part. Practical part also includes draft of appraising algorithm. In the end of practical part, there are check of application's output and comparison of computed prices to both real traded prices and advertisement prices.
Description
Citation
SKOVAJSA, Š. Softwarové řešení pro tržní komparativní oceňování v realitní praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Softwarové řešení pro tržní komparativní oceňování v realitní praxi. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Diplomant předvedl vytvořený SW, současně byl SW otestován na vybraných nemovitostech. Diplomant závěrečnou práci obhájil. Práce je navržena ocenění ředitelem ÚSI VUT Brno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO