Pružné uložení kompresoru na rámu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce řeší eliminaci vibrací pístového kompresoru pomocí pryžových silentbloků. Dále se jedná o metodiku měření vibrací pístových kompresorů ve firmě Sauer Žandov, a.s. Práce obsahuje návrh uložení, měření vibrací a zpracováním v časovém spektru, analýzou ve frekvenční oblasti a celkovými hodnotami vibrací. Použité nástroje a doporučená nastavení jsou přiblížená pro měření vibrací. Podařilo se naleznout optimální řešení pro nasazení kompresoru u koncových zákazníků a prokázaly se kvality moderních měřících metod. Firma Sauer Žandov, a.s. postupně přechází na měření vibrací dle této práce – metodiky.
Piston compressor, measurement, vibrations, FFT
Description
Citation
NOVÁK, V. Pružné uložení kompresoru na rámu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student přednesl obhajobu své práce a následně odpověděl na otázky oponenta práce doc. Ing. Zdeňka Kaplana, CSc.: Jaký problém by vznikl, pokud by vzorkovací frekvence měřeného signálu nesplňovala požadavky Shannonova teorému? Kolik vlastních frekvencí má kompresor na pružném uložení, pokud je považován za tuhé těleso? Kolikrát musí být vyšší snímkovací frekvence aby byl potlačen aliasing? Z čeho vznikají dominantní vibrace kompresoru? Jaká je životnost silentbloků z hlediska tepelného namáhání?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO