Systém řazení závodního motocyklu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá systémem řazení závodních motocyklů umožňujícím řazení pod zatížením. Cílem této práce je charakteristika systému řazení pod zatížením, dále pak zhodnocení možností nastavení tohoto zařízení a v neposlední řadě také posouzení jeho vlivu na dosažený čas na závodním okruhu. Práce je rozdělena do dvou na sebe navazujících oblastí. Teoretická část je určena k seznámení s principem fungování motocyklové převodovky a zařízení zvaného rychlořazení. Praktická část slouží k ověření teoretických informací na základě reálného měření a ke zhodnocení vlivu zařízení na dosažený čas na závodním okruhu.
The bachelor thesis deals with the system of gear shifting on a racing motorcycle. The aim of this thesis is to characterize the load-shifting system, to evaluate the possibilities of setting this equipment and, last but not least, to assess its impact on the achieved time on the race circuit. This thesis is divided into two interrelated parts. The theoretical part is designed to familiarize with the principle of the operation of a motorcycle gearbox and a device called quick shifter. The practical part serves to verify the theoretical information on the basis of real measurements and to evaluate the influence of the equipment on the achieved time on the race circuit.
Description
Citation
ZAPLETAL, A. Systém řazení závodního motocyklu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) Ing. Karel Štěpánek (místopředseda) prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Petr Hejtmánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Študent zoznámil odbornú komisiu so svojou bakalárskou prácou (zadanie, ciele, riešenie, výsledky a záver).Následne zodpovedal otázky oponenta uvedené v oponentskom posudku. Ďalšie doplňujúce otázky k bakalárskej práci boli: -opíšte sposob montáže rýchloradenia v motocykli
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO