Návrh a realizace bezdrátového dálkového ovládání laditelného laseru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací bezdrátové komunikace mezi laboratorním laserem a uživatelským ovládacím zařízením skrz bezdrátové sériové rozhraní RS232. Práce zohledňuje možnost využití komunikační technologie Bluetooth (BT) a Wi-Fi. Výstupem práce je realizace bezdrátového převodníku z RS232 na BT verze 4.0 a řídícího programu, který slouží k ovládání laboratorního laseru.
Bachelor thesis is concerned with a design a the realization of wireless communication between a laser and a computer through serial interface RS232. It takes account of the possibility of communication using bluetooth and wifi technology. The output of this thesis is device which serves as a convertor from RS232 to BT version 4.0 and programme which controls laser via convertor using computer.
Description
Citation
VRTĚLKOVÁ, H. Návrh a realizace bezdrátového dálkového ovládání laditelného laseru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Miloš, Ph.D. (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Studentka prezentuje svou bakalářskou práci a poté odpovídá na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO