Návrh výrobního procesu s využitím nástrojů štíhlé výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá implementací štíhlých prvků do výrobního procesu ve vybrané společnosti. Prostřednictvím metody štíhlé výroby Mapování toku hodnot je provedena analýza současného stavu, ze které vyplývá několik nedostatků stávajícího výrobního procesu. Na základě zjištěných výsledků analýzy je proveden návrh nové výrobní linky, která přispívá ke zvýšené hodnotě pro zákazníky v rámci zkrácení času výroby, k redukci plýtvání a tím ke zefektivnění výrobního procesu.
The diploma thesis is concerned with the implementation of lean components in the production process of selected company. Through the Value Stream Mapping method an analysis of the current state is performed that resulted several shortcomings of the current production process. Based on the outcomes of the analysis, proposal of new production line is made that contributes to increased customer value within a shorter production time, reduce waste and thus to streamlining the production process.
Description
Citation
KONČICKÝ, P. Návrh výrobního procesu s využitím nástrojů štíhlé výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Rozmahel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
otázka vedoucího - odpovězeno v plném rozsahu otázka oponenta - odpovězeno v plném rozsahu doc. Rozmahel: Jak dlouho bude implementace trvat? - odpovězeno v plném rozsahu prof. Rejnuš: Zahrnul jste při vyčíslování nákladů i pořizovací náklady na stroje, nebo pouze náklady na samotnou montáž? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Lajtkepová: V rámci ušetření času, který uvádíte v návrhové části, bude podnik propouštět zaměstnance? Došlo k úspoře zaměstnanců? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Rozmahel: Návrhy, které uvádíte, se vztahují k výrobnímu procesu, nebo k celému podniku? - odpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO