Návrhy řešení pro snížení fluktuace zaměstnanců ve vybrané společnosti

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na fluktuaci zaměstnanců ve vybrané výrobní společnosti. V prvotní fázi se orientuje na vysvětlení teoretických pojmů související s fluktuací, na možnosti jejího měření, nejčastější důvody odchodů pracovníků a na náklady, které tyto odchody s sebou přináší. Teoretické poznatky jsou v další fázi využity k analýze a vyhodnocení situace ve zvolené společnosti. Finální část obsahuje návrhy na zlepšení zjištěných problematických oblastí, které přispívají ke snížení fluktuace.
This master thesis deals with employee fluctuation in the selected manufacturing company. In its first part, it explains theoretical concepts associated with employee fluctuation, the ways to measure it, the most common reasons causing employees to leave, and associated costs to the company. The theoretical findings are used in the next part of the thesis to analyse and examine a particular situation in the selected company. The final part contains suggestions for improving identified problems to reduce fluctuation.
Description
Citation
KÁRNÁ, V. Návrhy řešení pro snížení fluktuace zaměstnanců ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) Ing. Marek Mihalisko, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
otázky vedoucího - nejsou otázky oponenta - nejsou Mgr. Veronika Novotná, Ph.D.: Z jakého důvodu nelze vyčíslit náklady implementace řešení? Jaké statistické metody jste použila ve Vaší práci? - B Ing. Marek Mihalisko, Ph.D.: Jaká je celková výše fluktuace společnosti? Lze určit, která fluktuace je chtěná a která je nechtěná v dělnických profesích? Jaký je poměr? Jak snížit fluktuaci v důsledku špatné adaptace? - B doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D.: Jak byly zjišťovány důvody odchodu? Uvažuje společnost o benefitu (dle doby od nástupu do zaměstnání) se započtením doby v minulosti? - B
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO