Ventily pohonných systémů raketových motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem bakalářské práce je rešerše na téma ventily pohonných systémů raketových motorů. Pro lepší představu o funkci a postavení ventilů je vybrán konkrétní raketový motor, na němž je tato problematika demonstrována. Jednotlivé typy konstrukce ventilů jsou popsány z hlediska tvaru uzavíracího prvku. Zároveň jsou také zmíněny nejčastější pracovní média a jejich základní parametry důležité při konstrukci hydraulických součástí. Vedlejším úkolem je jednoduchý návrh ventilu s cílem dosažení minimálních tlakových ztrát při průchodu tekutiny.
The main aim of this bachelor thesis is developing a search about rocket valves. For better understanding of the function and position valves is chosen a real rocket engine. The types of valves are described by shape of closing component. There are also mentioned the most common rocket fuels. The other aim is developed a simple design of shut-off valve with specialization on hydraulic losses.
Description
Citation
KADLEC, J. Ventily pohonných systémů raketových motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Doc. Dr. Ing. Lumír Hružík (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Habán, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Haluza, CSc. (člen) prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student v krátkosti představil svoji práci. Následovalo čtení posudků a student reagoval na dotazy a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO