Sluchátkový zesilovač s nízkou výstupní impedancí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem sluchátkového zesilovače s nízkou výstupní impedancí v celém slyšitelném spektru. Řeší zpracování symetrického i nesymetrického signálu přiváděného na vstup s implementovanou ochranou proti poškození zesilovače. V návrhu je brán zřetel na co nejlepší parametry harmonického zkreslení a šumu zesilovače. Práce je dále doplněna návrhem nízkošumového napájecího zdroje z 230 V. V práci je z části vycházeno z již dříve vytvořených obvodů, které jsou podrobeny testování a vylepšovány. Podle jejich vlastností je vybráno nejlepší možné řešení. U návrhu je řešeno i umístění do vhodné krabičky.
Semestral thesis deals with design of headphone amplifier with low output impedance in audible spectre suitable for laboratory measurement. Amplifier can proces balanced and unbalanced input signal with implemented protection against damage to amplifier. Concept is designed for the lowest total harmonic distortion and signal to noise ratio of amplifier. Thesis also contains design of low-noise power supply. It works with already known circuits which was tested, improved and discused in the thesis. Thesis also deals with placement into suitable box.
Description
Citation
ZAVŘEL, P. Sluchátkový zesilovač s nízkou výstupní impedancí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (předseda) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Vysvětlete pojem výstupní impedance. Vysvětlete, jak jste měřil přenosovou charakteristiku. Zdůvodněte, proč jste volil upevnění zemnění k šasi pomocí pájení. Vysvětlete uvedený termín „filtr rádiových signálů“.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO