Internetové rozhraní pro prezentaci a výuku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce Internetové rozhraní pro prezentaci a výuku je aplikací schopnou prezentovat výukové texty realizované v PowerPointu. Aplikace umožňuje zadávat dotazy v průběhu prohlížení prezentace a zajišťuje komunikaci mezi vyučujícím a studentem. Aplikace byla vytvořena tak, aby její ovládání nebylo uživatelsky náročné. Při realizaci byly použity pouze volně dostupné JavaScriptové knihovny. Bakalářská práce je převážně návodem k použití realizované aplikace.
Bachelor thesis Web interface for presentation and training applications is capable of presenting learning texts made in PowerPoint. The application allows queries over viewing the presentation and provides communication between teacher and student. The application was created so that it could not control user-consuming. In implementation used only freely available JavaScript libraries. Bachelor's thesis is largely implemented the instructions for use applications.
Description
Citation
BELKO, J. Internetové rozhraní pro prezentaci a výuku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Kuchta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Kubelka (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Student Jakub Belko seznámil komisi se svoji bakalařskou prací na téma: Internetové rozhraní pro prezentaci a výuku. Dále odpověděl na otázky oponenta - 1. Jaká metoda je použita pro šifrování hesla uživatelů? 2. Jak jsou ošetřeny pole pro zadávání přihlašovacích údajů proti zadání vnořených MySQL dotazů? (tzv. MySQL injection apod.) 3. Na straně 42 je uvedeno, že uživatelé mají právo editovat údaje, mazat a blokovat účty se stejnými a nižšími právy. Není to na závadu? Myšlenka, že student bude moci zablokovat účet jinému studentovi, se jeví velmi nebezpečně. 4. Je nějakým způsobem řešeno automatické odhlašování uživatelů? 5. V jakých prohlížečích bylo rozhraní testováno? 6. Pro jaké rozlišení prohlížeče bylo prostředí navrženo? 7. V textu se několikrát zmiňuje omezení najednou nahrávaných snímků na 200, z důvodu možného přetížení serveru, bylo toto nějakým způsobem testováno? (snímky se zřejmě nahrávají postupně, ne všechny najednou) Došlo k rozpravě o práci i praktické testování systému.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO