Měření teploty uvnitř PC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá měřením teploty v osobním počítači. Cílem je navrhnout přenosný přístroj umožňující měřit teploty na více místech zároveň, naměřené hodnoty zobrazovat a ukládat do paměti. V úvodní části je vybráno teplotní čidlo, které vyhovuje přesností a je vhodné pro připojení k mikropočítači. V dalších částech práce je uveden kompletní návrh hardwaru a softwaru měřícího přístroje. V obslužném softwaru je použit operační systém reálného času. Zařízení je navrženo jako kompaktní celek s bateriovým napájením. Dále je vytvořena aplikace pro osobní počítač, pomocí které lze přes sběrnici USB stáhnout z přístroje naměřená data a zobrazit je ve formě grafu.
This master’s thesis deals with measuring temperature inside personal computer. The main goal of this work is to develop tool which is able to measure temperatures in several places, display a store the values. Theoretical section is concentrated on selection of temperature sensor, that have suitable interface for microcontrollers and has sufficient accuracy for this application. In next part there is complete hardware and software design of instrument. Software solution is based on real-time operating system. Device is projected as a battery-operated compact tool. With created application for personal computer, measured data can be downloaded through USB and displayed in graphic format.
Description
Citation
RATAJ, T. Měření teploty uvnitř PC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO