Robotické broušení svarů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce pojednává o broušení, jako dokončovací metodě obrábění. Cílem práce je popis aktuálních řešení pro robotizované broušení. Bakalářská práce se zaměřuje na robotiku jako celek a dává hrubý obraz o jejich základech. V práci je nejdříve představena metoda robotizovaného broušení, další část práce se pak zabývá offline aplikacemi pro programování robotů, jež jsou vhodné pro broušení.
The bachelor thesis is dealing on the grinding as a finishing method of the machining. The aim of the thesis is to describe current solution for robotic grinding. It focuses on the robotics as a whole while it presents a brief overwiev of its bases. In the thesis is first intriduced the method of the robotic grinding and the following part of the thesis is dealing with the offline applications to program the robots which are suitable for the machining.
Description
Citation
NOHAVICA, R. Robotické broušení svarů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO