Aplikace moderních 3D technologií pro výrobu funkční součásti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalárska práca je zameraná na výrobu náustka pre tubu. Tvar a funkčnosť náustku bola vymodelovaná v 3D parametrickom software Autodesk Inventor. Súčasť bola vyrobená dvoma metódami a to, Fused Deposition Modeling s využitím tlačiarne u Print a metódou odlievania do silikónovej formy. Koniec práce bol ukončený technicko-ekonomickým zhodnotením oboch metód.
This bachelor’s thesis is focused on a tuba mouthpiece making. The shape and functionality of the mouthpiece was modeled in 3D parametric software Autodesk Inventor. The part was made in the following two ways: Fused Deposition modeling along with use of uPrint printer and by method of silicone mold casting. In the enclosure of this thesis a technically-economical evaluation was performed.
Description
Citation
JANKOVIČ, T. Aplikace moderních 3D technologií pro výrobu funkční součásti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Zkuste zhodnotit, jak Vaše vyrobená součástka "náústek pro tubu" bude odolávat opotřebení v dlouhodobějšímu provozu, tj. při produkci hudby. 2. Použitý plastový materiál je netoxický. Bude toto platit v plném rozsahu i ve Vašem případě? 3. Obecně vysvětlete možnosti povrchových úprav na produktech 3D tisku. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Bude-li reálné vyrobit danou součást ve velkém množstvi a jaká metoda by byla vhodná? 2. Proč v ekonomické části nejsou uvedené naklady na pracovnika? 3. Jaký bude vliv struktury povrchu na funkčnost součásti? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO