Návrh a konstrukce hlubokotónové ozvučovací jednotky - subwooferu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem práce je přiblížení problematiky návrhu a konstrukce hlubokotónových ozvučovacích jednotek – subwooferů a jejich použití. Práce rozebírá jednotlivé typy ozvučnic, možnosti zapojení měničů s ohledem na změny parametrů reproduktorového systému, a posléze konstrukční řešení ozvučnic s ohledem na dostupné materiály. Je zde také rozebráno hybridní řešení ozvučnice VUE LMA. Kromě uvedení matematických vztahů pro výpočet parametrů ozvučnic, jsou zde rozebrány základní dostupné programy pro návrh ozvučnic. Pro větší přiblížení problematiky a ukázku práce se simulačními programy je v této práci navržena ozvučnice typu pásmová propust.
This semestral thesis deals with the design and construction of deep-tone sound units –subwoofers and their use. There are listed descriptions of the individual types of sound systems, the possibilities of connecting the speakers with respect to the changes of the parameters speaker system, and then the design of the baffle with respect to the available materials. Moreover, the disassembled of VUE LMA hybrid solution is described. There are the mathematical relations for calculating the baffle parameters, furthermore there are also available basic programs for the design of the baffles. The purpose of this thesis is to get closer to the problem and to demonstrate the work with the simulation programs, a bandpass filter.
Description
Citation
HOLÍNSKÝ, J. Návrh a konstrukce hlubokotónové ozvučovací jednotky - subwooferu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Lubor Přikryl (člen) Ing.MgA. Edgar Mojdl, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Nakreslete analogické mechanické schéma ozvučnice z obr. 6 a 7 a určete z něj, proč se označuj jako ozvučnice 4. a 6. řádu. - Student namísto analogického mechanického nakreslil schéma elektrické, na otázku však dokázal odpovědět.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO