Honeypot: Nástroj v boji proti malware

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá nasazením honeypotu pro boj s malwarem. Cílem bylo nastudování problematiky honeypotů a jejich použití při detekci a analýze malware. První část je věnována malware, jeho historii a jednotlivým typům. Dále je popsán tzv. botnet. Poslední část je věnována samotnému honeypotu a jeho rozdělení. Praktická realizace je uskutečněna přes honeypot Cowrie a Mailoney.
This bachelor thesis is focused on deploying a honeypot to fight malware. The aim was to study the issue of honeypots and their use in detection and analysis of malware. The first part is dedicated to malware, its history and individual types. The so-called botnet is described in the next part. The last part is devoted on the honeypot itself and its distribution. The practical realization is done through honeypots Cowrie and Mailoney.
Description
Citation
KARGER, D. Honeypot: Nástroj v boji proti malware [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (předseda) doc. JUDr. Radim Polčák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. David Smékal (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Na obr. 5.4 zobrazujete graf počtu souborů infikovaných daným malwarem. Tento graf ale nepochází z vaší implementace Grafany ani z Cowrie. Je vygenerován ve Wordu. Z jakého důvodu? student na otázku odpověděl Co vás vedlo k užití Puppet? Nebylo by implementačně čistější užití Dockeru? student na otázku odpověděl
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO