Využití moderních technologií pro návrh výroby dětské skládačky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na výrobu dětské skládačky za použití moderní technologie Rapid Prototyping. Teoretická část práce popisuje Rapid Prototyping se zvýšeným důrazem na metodu Fused Deposition Modeling. Ta je v praktické části použita pro návrh, postup výroby a poté i samotnou výrobu dětské skládačky. Konečný výrobek byl získán povýrobním opracováním a sestavením jednotlivých dílů. V závěru práce je provedeno technicko-ekonomické zhodnocení (a porovnání) zvolené varianty (oproti klasickým metodám).
This thesis offers a novel approach to prototyping of children's puzzle, using Rapid Prototyping. The theory section describes Rapid Prototyping and additionally provides an extensive discussion of a 3D printing method called Fused Deposition Modeling, which was the method used for the toy prototyping described in the practical section. The 3D printed parts were Post-processed and then assembled as the desired product. The technical and economic evaluation of this method is provided in the final discussion.
Description
Citation
SÝKORA, M. Využití moderních technologií pro návrh výroby dětské skládačky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Podle jakých kritérií byl zvolen materiál pro výrobu dětské skládačky? (str. 21) 2. Je použitý základní materiál a základní i vrchní barva zdravotně nezávadná? (Skládačka je určena pro malé děti, které všechno zkouší hlavně pusou.) V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Na začátku prezentace byly 2 ilustrační obrázky. Vzal jste si někdy jako ilustraci podobné hračky na trhu? 2. Jste si jistý zdravotní nezávadností všech použitých materiálů? 3. Jak byste optimalizoval hodinové ručičky proti ulomení? Je na základě toho volen materiál?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO