Srovnání komunikačních technologií a výběr efektivního protokolu pro přístup IoT zařízení k back-end serveru s využitím platformy Java

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se věnuje porovnáním dvou způsobů komunikace s webovou službou. První popsaný způsob komunikace je pomocí protokolu SOAP. Druhý způsob využívá architekturu REST, vzniká nám RESTful webová služba. V práci jsou teoreticky popsány obě možnosti. Hlavním přínosem práce je zjištění, že vhodnější pro komunikaci zařísení se sníženou konektivitou je komunikace pomocí REST API.
This thesis focuses on comparing two ways of communicating with a web service. The first way to communicate is using SOAP. The second way uses the REST architecture, creating a RESTful web service. Both ways are theoretically described in the thesis. The main benefit of this work for devices with reduced connectivity is the finding that communication with REST API is more appropriate.
Description
Citation
GRYC, V. Srovnání komunikačních technologií a výběr efektivního protokolu pro přístup IoT zařízení k back-end serveru s využitím platformy Java [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Václav Uher, Ph.D. (člen) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Strašil (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Proč jste zvolil pro svoji aplikaci právě relační databázi? V čem jsou její výhody (a případné nevýhody) oproti ostatním typům databází uvedených na str. 14? - student odpověděl správně Proč jste ve vytvořené aplikaci použil pro přenos dat komunikační technologii EDGE, když je tato technologie považována již za zastaralou a během několika málo let bude její podpora ukončena? Je vaše aplikace připravena na přechod na jinou technologii přenosu dat? - student odpověděl správně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO