Parní turbína pro spalovnu odpadu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce obsahuje návrh parní turbíny pro spalovnu odpadu. Nejprve je rozebrána koncepce a provedení stroje. Následuje stěžejní část diplomové práce a tou je termodynamický výpočet parní turbíny. Diplomová práce také obsahuje výpočet osové síly působící na rotor a v závěru je proveden zjednodušený výpočet převodovky. Na základě výpočtu jsou sestaveny návrhové řezy jednotlivých těles a výkres dispozice uspořádání parní turbíny s generátorem.
The thesis deals with the design of the steam turbine for a waste incinerator. First, the concept and design of the machine is discussed. Following part is the steam turbine thermodynamics calculation, which is the main part of the thesis. My work also contains calculation of axial force and a simplified calculation of the gearbox. The design sections of individual modules and drawing of a disposition of a steam turbine are made on the based of the calculation.
Description
Citation
HODONSKÝ, L. Parní turbína pro spalovnu odpadu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Stanislav Kubiš, CSc. (člen) Ing. Radovan Kundera (člen) Ing. Tomáš Flimel (člen) Ing. Pavel Čáslava (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta DP. V rozpravě byly položeny tyto otázky: Kolik máte rychloběžných ložisek. Jaká je mechanická účinnost. RS - 2 vstupy - 2 sekce. Proč je termodynamická účinnost u RS VT tak vysoká. Podle čeho jste volil profily - kriteria.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO