Konstrukce malé CNC frézky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakaláská práce se zabývá konstrukčním návrhem veteníku, vetena a vedením v ose Z malé CNC frézky. Nejprve je popsán současný stav a produkce malých CNC frézovacích stroj. Dále obsahuje systémový rozbor dané problematiky. Poté jsou zvoleny vstupní parametry, které se vyuijí k potebným výpočtm. Poslední část práce obsahuje konstrukční návrh veteníku a vetena s posuvem v ose Z, který je vytvoený v programu Autodesk Inventor. Součástí je 3D model, výkres sestavy a výrobní výkresy.
The bachelor thesis deals with the design of headstock, spindle and Z axis of a small CNC milling machine. Firstly, the current state and production of small CNC milling machines is described. The other contains a system analysis of the given issue. Then input parameters are selected to be used for the necessary calculations. The last part of the thesis contains the structural design of the headstock and spindle with Z-axis feed, which is created in Autodesk Inventor. It includes a 3D model, assembly drawing, and production drawings.
Description
Citation
RAJDL, F. Konstrukce malé CNC frézky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO