Technologie DOCSIS v přístupových sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací datové komunikace mezi centrální jednotkou a kabelovým modemem. V praktické části je vybráno přenosové médium a další zařízení, které se přidávají do cesty kvůli rozdělení signálu pro více uživatelů a zvýšení úrovně signálu. Je zde testována přenosová rychlost vzestupného a sestupného kanálu při využití modulační techniky, dále také testování DOCSIS sítě pro kvalitativní parametry a laboratorní úloha zabývající se DOCSIS standardem. V teoretické části je zde popsán DOCSIS standard, architektura CATV sítě a modulace signálu při přenosu
This bachelor thesis explains the design and implementation of data communication between a central unit and a cable modem. Suitable transfer medium and intermediate devices for signal forking and amplification are chosen in practical part of the work. The upstream and downstream channel transfer rates are tested using modulation techniques and also testing the DOCSIS Network for qualitative parameters and laboratory task dealing with the DOCSIS standard. The theoretical part describes DOCSIS standard, CATV network architecture and signal modulation during transmission.
Description
Citation
PIROHANIČ, L. Technologie DOCSIS v přístupových sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Sklenář, CSc. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Jan Dorazil (člen) Ing. Pavel Vajsar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
1) Vysvětlete tvrzení ze str. 40.: "Ztráta 47 % u vzestupného směru je způsobena využitím technologie slučování kanálů, která snižuje SNR a tím snižuje kvalitu linky", zejména pak v kontextu s měřením pomocí EherSAM, kde k takovému snížení rychlosti nedochází. Student vysvětlil. 2) Proč nebyl metodou TCP Throughput změřen i vzestupný směr, viz tab. 4.8, str. 43.? Vysvětlil. V obhajobě a diskuzi student uvedl mnoho nepřesností a chyb. Které uznal. Vztah mezi přenosovou a modulační rychlostí. Reagoval částečně. Uvedl chybně rychlosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO