Příznaky pro analýzu a klasifikaci buněk ve snímcích z holografického mikroskopu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou příznaků používaných při analýze snímků buněk pořízených holografickým mikroskopem a pro jejich klasifikaci. Popisuje jednotlivé příznaky, stejně tak jako nástroje pro klasifikaci. Příznaky jsou extrahovány na dodaných nasegmentovaných buňkách v programovém prostředí Matlab. Na základě těchto příznaků jsou buňky klasifikovány s využitím metody podpůrných vektorů. Pomocí metod pro shlukování a redukci dimenzionality je analyzován výskyt různých buněčných typů. Zároveň je zhodnocena účinnost a využitelnost jednotlivých příznaků.
This thesis deals with features used for analysis and classification of cell images captured by holographic microscope. Distinctive features are described together with tools for their classification. Features are extracted on provided segmented cells with use of Matlab programming environment. Based on extracted features the cells are classified by SVM classificator. With use of clustering methods and dimensionality reduction different cell types are analyzed. Reliabity of each feature is tested.
Description
Citation
NAVRÁTILOVÁ, M. Příznaky pro analýzu a klasifikaci buněk ve snímcích z holografického mikroskopu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Augustynek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) MUDr. Tibor Stračina, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO