Vytvoření serverové aplikace v programovacím jazyce Swift

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje možnostem použití vývojářského jazyka Swift v serverových aplikacích. Popisuje výhody a nevýhody jazyka Swift oproti ostatním jazykům, zejména Obj-C který je předchůdcem Swiftu a Java, který je přímým konkurentem jazyka Swift. Dále popisuje rozdíly mezi jednotlivými frameworky používané pro webové aplikace. Výběr jazyka Swift je implementován v podobě jednoduché aplikace pro REST komunikaci s databází na základě již existující aplikace. Řešení bude schopno v databázi vyhledávat a následně zobrazovat výsledky vyhledávání.
This work deals with possibilities of using the developer language Swift in server applications. Describes the advantages and disadvantages of Swift versus other languages, especially Obj-C, which is the predecessor of Swift and Java, a direct competitor of Swift. It also describes the differences between frameworks used for web applications. Swift language selection is implemented as a simple application for REST database communication based on an existing application. The solution will be able to search and display search results in the database.
Description
Citation
STŘÁLKA, M. Vytvoření serverové aplikace v programovacím jazyce Swift [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Ján Sláčik (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
V textu uvádíte, že REST API se téměř vždy odkazuje na HTTP protokol, uveďte v jakých případech se na HTTP protokol neodkazuje (na jaký jiný protokol se tedy odkazuje?). Z textu a kódu se jeví, že Vaše REST API není nijak zabezpečená, pokud byste chtěl implementovat určitou úroveň zabezpečení, jaký byste využil přístup k zabezpečení respektive autentizaci klienta k serveru a proč?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO