Napjatostně deformační analýza rozhledny Hraniční vrch

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřená na posouzení napjatostně deformační analýzy prutové soustavy, která vychází z rozhledny Hraniční vrch u Města Albrechtic. Hlavním cílem této práce je vytvoření zjednodušeného 3D výpočtového modelu prutové soustavy a jeho následná analýza při různě staticky neurčitém uložení. První část práce obsahuje úvod do historie rozhleden, teoretický úvod do problematiky prutů, prutových soustav a mezních stavů. Dále následuje analytický výpočet tří stavů, které se liší statickou neurčitostí. V poslední části se nachází ověření vybraného analytického výpočtu numerickým řešením. Dalším cílem je vytvořit práci, která by sloužila jako návod pro budoucí řešitele složitějších 3D prutových soustav.
Bachelor thesis is focused on stress and deformation analysis of strut frame, which is based on lookout tower Hraniční vrch by the city Město Albrechtice. The main goal is to create simplified 3D model and his resulting analysis at various degree of static indeterminateness. The first part contains introduction to history of lookout tower, theoretical introduction to bar, strut frame and limit state, followed by calculation of three various static indeterminate level. In the last part is verification of analytic results by numeric method. Another goal is to create thesis, which will also give a guidence for future solver of more complex 3D strut frame.
Description
Citation
NOVÁK, T. Napjatostně deformační analýza rozhledny Hraniční vrch [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vajdák (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Diplomant prezentoval komisi svou bakalářskou práci a následně odpověděl na všechny otázky oponenta a další otázky členů komise: Jak bylo do modelu zahrnuto zatížení větrem? Uvažoval jste zatížení sněhem? Jak byly modelovány kotevní lana?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO