Napjatostně deformační analýza železničního mostu v Brně Černovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním tématem této bakalářské práce je napjatostně deformační analýza železničního mostu v Brně Černovicích, který je typickým příkladem příhradové ocelové konstrukce. V první části je obsažen teoretický základ potřebný k řešení daného problému. Následující část popisuje tvorbu analytického výpočetního modelu pro odpovídající rovinnou prutovou soustavu, dále pak porovnání vlastností staticky určitého a neurčitého řešení dané konstrukce. V další části jsou získané výsledky verifikovány numerickým výpočtem na základě metody konečných prvků. Posledním krokem je tvorba prostorového modelu a jeho porovnání s rovinným řešením.
The main subject of this thesis is stress and strain analysis of railway bridge in Brno Černovice as a typical example of steel truss construction. First section represents a theoretical summary, which is necessary for the right solution of this task. Next part describes analytic model for finding attributes of static determinate and indeterminate type of two-dimensional truss structure and their comparison. Those results are verified by numerical solution based on finite element method. The last part describes a three-dimensional model and shows a comparison with planar solution.
Description
Citation
GAGO, V. Napjatostně deformační analýza železničního mostu v Brně Černovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vajdák (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Diplomant prezentoval běhen asi 10 minut svoji bakalářskou práci a následně odpověděl na všechny otázky oponenta i dalších členů komise: Podle čeho jste hodnotil získanou bezpečnost mostní konstrukce? Jak se nazývají místa spojení prutů mostní konstrukce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO